Hallgatói projektmunkából folyóiratcikk

2021. március 12.

Az Aquincum Institute of Technology (AIT) 2020. tavaszi félévét bár megtörte a koronavírus-járvány kitörése, de az adattudományi kurzus hallgatóinak munkakedvét korántsem. Négy tehetséges hallgató, Kate Barnes, Tiernon Riesenmy, Duc Trinh és Eli Lleshi olyan kiváló minőségű, tudományos újdonsággal rendelkező csoportmunkát adott be a félév végén, amire laborvezetőnk, a tárgy előadója különösen felfigyelt.
A hallgatók projektfeladatukban azt vizsgálták Redditről letöltött nagy mennyiségű mém segítségével, hogy a mémek tartalma alapján megjósolható-e, hogy virálissá válnak. Az elemzésüket a félév során a tárgyban demonstrátorként közreműködő Balogh Nóra segítette.

A kiemelkedő projektmunkában laborvezetőnk meglátta a fantáziát, és arra biztatta a csoportot, hogy a nyáron folytassák együtt a munkát, és fejlesszék tovább a projektet publikálható minőségűvé. Így is tettek, és a nyáron befektetett kemény munka meghozta a gyümölcsét, októberben készre vitték a cikket, amit a neves applied Network Science folyóiratba nyújtottak be. A cikket közlésre elfogadták, a Springer Open oldalán olvasható!
Vissza a hírekhez