Szolgáltatásaink

Teljes körű tanácsadás

Az adattudomány és a hálózattudomány módszereinek üzleti környezetben való alkalmazása óriási potenciált tartogat, de legtöbbször igen nehéz feladat. Hiszünk abban, hogy kollégáink szakértelme segíthet átlendülni ezeken a nehézségeken, és támogatást tudunk nyújtani a célok megvalósításában.
Teljes körű tanácsadó szolgáltatást nyújtunk az üzleti és társadalomtudományi területeken felmerülő statisztikai, adattudományi, hálózatelméleti problémák szakszerű megfogalmazásától a módszerek helyes használatán át az eredmények értelmezéséig.

Kutatás-fejlesztés

Kutatás-fejlesztési együttműködések üzleti és társadalomtudományi területeken felmerülő problémák statisztikai, adattudományi, hálózatelméleti módszereinek kidolgozása, adatok elemzése, prediktív analitikai modellek fejlesztése, hálózattudományi kutatás-fejlesztés és egyéb kvantitatív vagy alkalmazott matematikai kutatás kapcsán.
Kutatásaink négy fő téma köré összpontosulnak:
  • hálózattudomány,
  • oktatási adattudomány,
  • egészségügyi adatelemzés,
  • intelligens monitorozás és anomáliadetektálás.

BŐVEBBEN

Oktatás

A BME Matematika Intézetben működő csoportként nagy tapasztalunk van mérnökhallgatók alapozó matematika tárgyainak oktatásában. Komoly szerepet vállalunk ezen kívül a BME adattudományi és statisztikai oktatásában is (Bevezetés az adattudományba 1, Adatelemzés, Üzleti analitika, Statisztika 1). Tárgyainkat magyar és angol nyelven is oktatjuk. Angol nyelvű oktatást nemcsak a BME-n végzünk, de az AIT amerikai hallgatói számára mi oktatjuk a Data Science című tárgyat. Kollégáink rendre kiemelkedő hallgatói értékeléseket kapnak, és rendszeres szereplői a BME TOP100 oktató listájának.
Az oktatásban nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggodozásra is. Hallgatóink rendszeres résztvevői a tudományos diákköri konferenciáknak, ahol nagyon szép sikereket érnek el. Az OTDK konferenciáról hallgatóink eddig három I. díjat, két II. díjat és egy különdíjat hoztak el.
Az egyetemi oktatás mellett vállalunk megrendelői igények szerint kihelyezett képzéseket statisztikai, adattudományi, gépi tanulási, hálótatelméleti és egyéb kvantitatív módszerekről. Egyaránt tartunk elméleti oktatást és prorgamcsomagokhoz kapcsolódó workshopokat.